John Podesta houdt vierde BKB Lezing

Campagnebureau BKB heeft ter gelegenheid van haar 13-jarig bestaan John Podesta bereid gevonden om de vierde BKB Lezing uit te spreken op 14 september in Amsterdam. Podesta diende als stafchef onder president Clinton en leidde het overgangsteam van president Obama waarin hij bepalend was voor de agenda en de aanstelling van de nieuwe regering. Het Center for American Progress waarvan hij oprichter en voorzitter is, geldt als de meest invloedrijke Amerikaanse politieke denktank van dit moment. De BKB Lezing die Podesta zal houden is getiteld: “Building a progressive future: Challenges and opportunities in Europe and America”.

Lodewijk Asscher, wethouder en loco-burgemeester in Amsterdam, reageert vanuit de Nederlandse situatie op het verhaal van Podesta. Muziek is er van niemand minder dan Giovanca.

Campagnebureau BKB is er trots op om twee dagen na de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen en twee maanden voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, bij de viering van een mooi dertiende jaar, Podesta en Asscher samen te brengen.  

13 jaar BKB
Campagnebureau BKB viert op 14 september 2013 een bijzonder en bewogen jaar. Daarin waren wij onder meer betrokken bij de Nederlandse Veteranendag, de lancering van omroep mik (een online omroep voor en door jongeren met een beperking), een theatertour voor de Stichting voor Vluchteling-studenten UAF, het Deltaprogramma IJsselmeergebied, de internationale Movember-campagne en de Nacht van Kunst en Wetenschap in Groningen. De BKB Academie bezocht de Republikeinse voorverkiezingen en BKB’ers verzorgden campagnetrainingen in Zuid-Afrika, Senegal en Egypte.

BKBcampaignwatch.nl
In mei 2012 lanceerde BKB haar eigen blog met dagelijkse duiding van uiteenlopende politieke, maatschappelijke en commerciële campagnes. De veertigkoppige redactie bestaat buiten BKB’ers onder anderen uit Charles Groenhuijsen, Kay van de Linde, Judith Sargentini, Marietje Schaake, Jan Driessen, Nausicaa Marbe en Wouke van Scherrenburg.

Over de BKB lezing
De lezing van Podesta is de vierde in een reeks. Eerdere BKB lezingen werden uitgesproken door de Egyptische Facebook revolutionaire Esraa Abdel Fattah, met coreferaten door Femke Halsema en Petra Stienen (2011), de directeur van het Zuid-Afrikaanse Instituut voor Waarheid en Verzoening Fanie de Toit, met een coreferaat door Frans Timmermans (2010) en door hoofdredacteur van nrc.next Rob Wijnberg, met een coreferaat door Felix Rottenberg (2009). 

De vierde BKB Lezing vindt plaats op 14 september 2012 om 17.00 uur, in De Duif op Prinsengracht 754 in Amsterdam. Aansluitend om 18.30 uur viert Campagnebureau BKB haar 13-jarig bestaan met een borrel. 

De BKB Lezing is inmiddels vol!

Er is geen mogelijkheid meer om plaatsen te reserveren. Vanwege brandweervoorschriften en het grote aantal geïnteresseerden moeten wij streng zijn met het deurbeleid. Om 17u gaat de deur dicht en we kunnen helaas geen eventuele extra gasten meer toevoegen.